Onderzoek wateroverlast

in 2013

Het Schadebureau van de Noord/Zuidlijn start met een onderzoek naar wateroverlast in de buurt van Station Vijzelgracht. De verschillende klachten worden geïnventariseerd en onderzocht zodat duidelijk wordt wat de oorzaak is van de klachten en of ze samenhangen met de bouw van het metrostation.

Het schadebureau, Waternet en Stichting Gijzelgracht hebben het onderzoeksplan geïnitieerd. Bovendien is afgesproken dat, of de wateroverlast nu wel of niet samenhangt met de Noord/Zuidlijn, er hoe dan ook aanbevelingen voor het voorkomen van overlast uit het onderzoek zullen komen. Deze worden na afronding van het project aan de buurt gepresenteerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Deltares, een kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur.

Bewoners en ondernemers die de afgelopen jaren last hebben gehad van wateroverlast worden gevraagd om mee te werken aan het onderzoek. Alle informatie hierover is waardevol voor het onderzoek, dus neem aub contact op met Otto Schut van het Schadebureau.

Contactpersoon onderzoek Wateroverlast:
Otto Schut
020 2510676 of 06 1296424
O.schut@sbnzlijn.nl